Zorgeloos genieten met ROOTLESS in huis

ROOTLESS is een bloem en blijft uitzonderlijk lang mooi, zelfs zonder water.

Wat is ROOTLESS?

ROOTLESS zijn vetplanten. De naam zegt het al: ROOTLESS is een vetplant zonder wortels. ROOTLESS bestaat slechts uit een rozet. Omdat de plant vocht opslaat in het hart van zijn bladeren, zijn wortels niet nodig.

ROOTLESS succulents worden geteeld in een kweekpot en groeien tot het juiste formaat. Een ROOTLESS kan een Echeveria, Aloe en Gasteria zijn. Andere namen voor ROOTLESS zijn snijvetplant, snijplant, snij-echeveria en snijsucculent.

Mooi, sterk en eenvoudig te onderhouden:

  • Hoge kwaliteit vetplant
  • Zowel neer te zetten als op te hangen
  • Tijdloos en eenvoudig te combineren
  • Maanden groen geluk, ZONDER water te geven
  • Perfecte aankleding voor feesten en partijen (onder andere trouwerij)
  • Een echte eyecatcher

Hoe overleeft een ROOTLESS?

Een vetplant heeft het vermogen om vocht te bufferen in zowel wortels, stengels als het blad. Zo overleeft de plant droge periodes. Het zijn dus echte survivors.

Bij sommige vetplanten zit de waterreserve alleen in het blad. Dit geldt voor bijvoorbeeld de de Echeveria. Het blad is dik en staat gespannen door de bladsappen.

De plant gebruikt eerst de onderste bladeren voor het vocht. Zo kan de plant maanden overleven. Je hebt dus lang plezier van ROOTLESS zonder extra water te geven!

 

Waar komt een Echeveria oorspronkelijk vandaan?

Echeveria behoort tot de familie van Crassulaceae, net zoals de Crassula, Pachyphytum en Pachyveria. Echeveria’s groeien in het noordoosten van Mexico. Een gebied met vooral woestijnen en dorre heuvelachtige landschappen. Hier groeit de Echeveria tegen een rotsachtige ondergrond.

Een Echeveria heeft een bladrozet van vlezige bladeren en een enorme diversiteit aan kleuren. De kleuren kunnen variëren van diepgroen tot roodachtig. Er zijn soorten met wollige behaarde bladeren en soorten die volkomen glad zijn. Het is een fantastische vetplant met veel mogelijkheden.

 

Waar komt een Aloe en Gasteria oorspronkelijk vandaan?

Voor onze arrangementen gebruiken we ook Aloe en Gasteria. Deze vetplanten behoren tot de familie Asphodelaceae. Aloe’s en Gasteria’s groeien in uitgestrekte en ruige landschappen in Zuid-Afrika.

De Aloe en Gasteria kenmerken zich door hun groene triangel-vormig blad met uniek patroon. De lichtgroene tot donkergroene bladkleuren groeien mooi compact.